autoomN

bbs.chinadaily.com.cn

De multa vreme, vad pe strada, in anumite zile, anumiti oameni. Zile cu femei foarte inalte, cu barbati foarte scunzi, oameni cu mainile foarte mici, oameni carora le lipseste o mana sau un picior, oameni cu caini. In partea din oras in care stau, sunt intotdeauna oameni cu catei. Mi se pare ca animalele astea mici, nascute parca din maimute amestecate cu pasari sau din carne vie si blanuri sintetice, sunt singurele, ultimele lor legaturi cu respiratia lumii. Cainii cauta innebuniti ultimele mirosuri ale fiintei intinse pe sub asfalt, pe sub copaci, prin aerul cu vertebre blocate de gaze si cu venele pline de praf. Si oamenii stau in urma lor, imbracati ca pentru somn, rumegand urmele batute ale vietilor cand erau servitorii filosofilor eretici.

„Young and old lie together in the dust of the streets; my young men and maidens have fallen by the sword. You have slain them in the day of your anger; you have slaughtered them without pity.”

Ce spun n-are nicio legatura cu cainii, asa s-a innodat lumea acum. Ma intind pe pamant, in gaurile pe care le urca in aer radacinile copacilor raspopiti. Acolo las si hartie, si lucruri si tot.

Reclame

6 comentarii

 1. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

  • in ordine!
   fid

 2. impresionanta imaginea cainilor cautand urmele fiintei. poate ca legatura caini – cinici (gr. kynicos) nu este intamplatoare. il vad pe diogene zeul in ambele ipostaze: caine si om conducand cainele.

 3. cine mai stie ce e sub asfaltul rupt de radacinile copacilor.

 4. manechin sau cadavru sau papusa innamolita?!
  (ma refer la imaginea destul de socanta)

 5. Poate ca cineva care se topeste de-a dreptul, undeva la capatul lumii?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s